Lunch prep weekmenu 3
Recepten en stappenplan
Voor deze week maakte ik de volgende gerechten klaar:
- Gebakken rijst met groenten
- Zoete aardappel en zwarte bonen schotel
- Gekookte eieren
- Kipfiletrolletjes
Ingrediënten
Gebakken rijst met groenten
1 cup gekookte zilvervliesrijst
2 teentjes knoflook
1 ui in blokjes
1 rode paprika in blokjes
1 cup erwten (diepvries)
1 cup maiskorrels
1 el sojasaus
verse basilicum
peper en zout
Zoete aardappel en zwarte bonen schotel
1 flinke zoete aardappel in blokjes
1/2 cup quinoa
1 cup groentenbouillon
1 cup zwarte bonen
1 cup maiskorrels
1 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl knoflookpoeder
koriander/platte peterselie
Gekookte eieren
3 eieren
Kipfiletrolletjes
1 kipfilet gekookt of een pakje kipfilet (boterhamvlees).
Stappenplan
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
- Meng alle ingrediënten (behalve de koriander/platte peterselie) voor de zoete aardappel en zwarte bonen schotel. En dek de schotel af met aluminiumfolie.
- Zet de schotel 45 minuten in de oven.
- Bak in de tussentijd in een pan de ui, knoflook en paprika totdat ze zacht zijn. Voeg dan de mais en de erwten toe. Voeg ook de sojasaus toe en peper en zout naar smaak. Verwarm alles tot het goed warm is.
- Kook de eieren tot ze hard gekookt zijn.
- Kook de kipfilet tot hij gaar is.
- Haal na 45 minuten de aluminium van de ovenschaal en laat de schaal nog 15 minuten onafgedekt in de oven staan.
- Bewaar de eieren en de kipfilet in de koelkast.
- Verdeel de gebakken rijst met groenten over 3 (glazen) bakjes en dek ze af. Bewaar 2 bakjes in de koelkast en 1 bakje in de diepvries.
- Verdeel de zoete aardappel en zwarte bonen schotel over 2 (glazen) bakjes en bewaar 1 bakje in de koelkast en 1 bakje in de diepvries.
Weekmenu
Dag 1: Gebakken rijst met groenten en basilicum en de helft van de kipfilet.
Dag 2: Zoete aardappel en zwarte bonen schotel en koriander/platte peterselie en de helft van de kipfilet.
Dag 3: Gebakken rijst met groenten en basilicum en 1 ei.
Dag 4: Zoete aardappel en zwarte bonen schotel en koriander/platte peterselie en 1 ei.
Dag 5: Gebakken rijst met groenten en basilicum en 1 ei.
Smakelijk eten!