Lunch prep weekmenu 2
Recepten en stappenplan
Voor deze week maakte ik de volgende gerechten klaar:
- Kip Teriyaki
- Roerei
- Wortelsalade
- Gegrilde courgette
- Zoete aardappelfrietjes uit de oven
- Wilde rijst
Ingrediënten
Kip Teriyaki
300 gram kipblokjes
1 tl gemberpoeder
1 tl knoflookpoeder
25 ml sojasaus
25 ml mirin
Roerei
4 (omega 3) eieren
zeezout
milde olijfolie
Wortelsalade
2 wortels (ongeschild, geraspt)
1 tl appelazijn
1 tl olijfolie
1/2 appel (geraspt) of een klein handje rozijnen
Gegrilde courgette
1 grote courgette in plakken
1 el extra vierge olijfolie
1 el balsamicoazijn
zeezout
Zoete aardappelfrietjes uit de oven
100 gram zoete aardappel in reepjes
1 kleine el paprikapoeder
1 el milde olijfolie
zeezout
peper
Wilde rijst
150 gram wilde rijst
Stappenplan
- Verwarm de oven voor op 210 graden Celcius.
- Meng alle ingrediënten voor de kip Teriyaki en zet een half uurtje in de koelkast om te marineren.
- Meng alle ingrediënten voor de zoete aardappel. Leg de reepjes los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Gril de plakken courgette. Doe ze daarna in een glazen kom en voeg olie, azijn en zout toe. Laat even afkoelen en bewaar in de koelkast.
- Bak de kip Teriyaki in een koekenpan gaar.
- Haal na 35 minuten de zoete aardappel uit de oven.
- Laat de kip, zoete aardappel en rijst even afkoelen en zet ze dan (afgedekt) in de koelkast.
- Als de rijst volledig is afgekoeld, verplaats je hem naar de diepvries.
Weekmenu
Dag 1: 100 gram kip Teriyaki met de helft van de zoete aardappelfrietjes en courgette.
Dag 2: 100 gram kip Teriyaki met de helft van de zoete aardappelfrietjes en wortelsalade.
Dag 3: 100 gram kip Teriyaki met 50 gram rijst en courgette.
Dag 4: Bak een roerei van 2 eieren. Serveer met 50 gram rijst en wortelsalade.
Dag 5: Bak een roerei van 2 eieren. Serveer met 50 gram rijst en courgette.
Smakelijk eten!